Vanliga frågor

Har du stött på problem? Kolla igenom våra vanligaste frågor och svar. Om du inte hittar det du söker så kan du ringa oss på 08-602 06 06 eller lägga ett ärende till servicedesk@prodoc.se.


Om du lägger ett ärende behöver vi följande info från dig:

  • *Ditt namn, e-postadress och telefonnummer.
  • *Arbetsstationens enhetsnummer.
  • *Arbetsstationens placering.
  • *Felbeskrivning samt felsökning som redan utförts.

Hur hanterar ni leverans och montering av hemarbetsplatsen till slutanvändaren, den anställde?
Prodoc ansvarar för leverans och för att hemarbetsplatsen hamnar på anvisad plats i arbetstagarens hem. Arbetsplatsen kommer färdigmonterad med all teknik installerad, så det är bara att plugga in elsladden i eluttaget!
Är det svårt att koppla in hemarbetsplatsen?
Tvärtom, det är superenkelt. Hemarbetsplatsen kräver bara ett eluttag och sedan är det bara koppla in datorn med USB-C-sladden till själva arbetsplatsen!
Vad kostar tjänsten/hemarbetsplatsen?
Arbetsgivaren tar hela kostnaden. Priset beror på vilken tid arbetsgivaren väljer att binda tjänsten på, vilken flexibilitet som önskas och om man vill ha några optioner (skrivare, skrivbordsstol m.m.) i paketet.
Vart vänder vi oss om något går sönder eller om vi har problem med tjänsten/hemarbetsplatsen?
Ni kontaktar Prodocs servicedesk på servicedesk@prodoc.se eller på telefon 08-602 06 06.
Vad händer om någon av våra anställda slutar och vi behöver lämna tillbaka en hemarbetsplats?
Då beställer ni ett återtag via Prodocs servicedesk och vi anordnar upphämtning hemma hos arbetstagaren.
Vad ingår i hemarbetsplatsen?
I arbetsplatsen ingår en möbel, skärm, kamera, trådlöst headset, tangentbord och mus. Via USB-C-sladden kopplas all teknik upp mot den egna datorn samtidigt som datorn laddas. Skrivare och kontorsstol finns som option.
Hur vet jag att min PC eller Mac fungerar med hemarbetsplatsen?
Samtliga större tillverkares datorer har testats mot hemarbetsplatsen USB-hub, för att säkerställa full funktionalitet. Den är alltså även testad med Apples datorer.
Behöver jag förmånsbeskatta för min hemarbetsplats?
Nej, tjänsten tillhandahålls av din arbetsgivare för att denne har sagt att du ska kunna arbeta hemifrån. Om du använder den utanför ordinarie arbetstid så är det en ofrånkomlig biförmån, på samma sätt som att du kan använda din bärbara dator för surfa på efter arbetstid. Enligt nuvarande lagstiftning (september 2021) ska du med andra ord inte behöva förmånsbeskattas.
Min skärm startar inte?
Kontrollera att möbeln är strömsatt eller att skärmen inte stängts av på strömbrytaren under skärmen.
Vilket nätverk ska jag använda?
Din dator ansluter mot internet som vanligt, kontrollera vilket WiFi som finns tillgängligt för dig.
Jag får inte kontakt med stationens tillbehör?
Till att börja med kan du koppla ur och in USB-C kabeln. Om inte det fungerar prova annat USB-C uttag och till sista starta om datorn och stationen.
Är det svårt att koppla in hemarbetsplatsen?
Nej. Hemarbetsplatsen kräver bara ett eluttag och sedan är det bara koppla in datorn med USB-C-sladden till själva arbetsplatsen!
Hur vet jag att min PC eller Mac fungerar med hemarbetsplatsen?
Samtliga större tillverkares datorer har testats mot hemarbetsplatsen USB-hub, för att säkerställa full funktionalitet. Den är alltså även testad med Apples datorer.
Hur flyttar jag stationen själv?
Inom hemmet är det lätt att flytta arbetsstationen, den står på hjul. Var dock försiktig när du ska över trösklar, hjälp gärna till att lyfta lite i underkant över trösklar så inte tröskeln eller stationen skadas.
Hur kommer jag igång på bästa sätt.
Börja med att koppla in strömsladden för att strömsätta skärmen, det höj-/sänkbara bordet och alla enheter som är kopplade i möbeln. Därefter öppnar du möbeln, tar ut stolen och ställer in bordet i rätt position med det höj-/sänkbara reglaget. Koppla sedan in datorn med hjälp av USB-C sladden som finns tillgänglig på bordet. Skärmen startar per automatik när den känner av signalen från din dator.