Vanliga frågor

Här har vi publicerat de vanligaste frågorna

Hur hanterar ni leverans och montering av hemarbetsplatsen till slutanvändaren, den anställde?
Prodoc ansvarar för leverans och för att hemarbetsplatsen hamnar på anvisad plats i arbetstagarens hem. Arbetsplatsen kommer färdigmonterad med all teknik installerad, så det är bara att plugga in elsladden i eluttaget!
Är det svårt att koppla in hemarbetsplatsen?
Tvärtom, det är superenkelt. Hemarbetsplatsen kräver bara ett eluttag och sedan är det bara koppla in datorn med USB-C-sladden till själva arbetsplatsen!
Vad kostar tjänsten/hemarbetsplatsen?
Arbetsgivaren tar hela kostnaden. Priset beror på vilken tid arbetsgivaren väljer att binda tjänsten på, vilken flexibilitet som önskas och om man vill ha några optioner (skrivare, skrivbordsstol m.m.) i paketet.
Vart vänder vi oss om något går sönder eller om vi har problem med tjänsten/hemarbetsplatsen?
Ni kontaktar Prodocs servicedesk på servicedesk@prodoc.se eller på telefon 08-602 06 06.
Vad händer om någon av våra anställda slutar och vi behöver lämna tillbaka en hemarbetsplats?
Då beställer ni ett återtag via Prodocs servicedesk och vi anordnar upphämtning hemma hos arbetstagaren.
Vad händer om någon av våra anställda byter bostad och behöver flytta sin hemarbetsplats?
Beställ en flytt hos Prodocs servicedesk. Vi bokar upp flytten med arbetstagaren, hämtar möbeln i det gamla hemmet och levererar till det nya hemmet.
Vad ingår i hemarbetsplatsen?
I arbetsplatsen ingår en möbel, skärm, kamera, trådlöst headset, tangentbord och mus. Via USB-C-sladden kopplas all teknik upp mot den egna datorn samtidigt som datorn laddas. Skrivare och kontorsstol finns som option.
Hur vet jag att min PC eller Mac fungerar med hemarbetsplatsen?
Samtliga större tillverkares datorer har testats mot hemarbetsplatsen USB-hub, för att säkerställa full funktionalitet. Den är alltså även testad med Apples datorer.
Behöver jag förmånsbeskatta för min hemarbetsplats?
Nej, tjänsten tillhandahålls av din arbetsgivare för att denne har sagt att du ska kunna arbeta hemifrån. Om du använder den utanför ordinarie arbetstid så är det en ofrånkomlig biförmån, på samma sätt som att du kan använda din bärbara dator för surfa på efter arbetstid. Enligt nuvarande lagstiftning (september 2021) ska du med andra ord inte behöva förmånsbeskattas.